Szobafoglalás
Idill Hotel
kep
twitter facebook pinterest comment

5 izgalmas, szórakoztató csapatépítő játék

A csapatépítő tréningeknek igen fontos szerepe van a cégek életében. Segít az összetartás javításában, teljesen új megvilágításba helyezi a közös célokat és sikereket, javítja a munkahelyi kommunikációt és a munkavégzést. Persze csak akkor, ha a tréninget izgalmas, kreatív játékok színesítik. Íme 5 csapatépítő játék, amit senki sem fog kötelező programnak érezni!

5 izgalmas, szórakoztató csapatépítő játék

Csapatépítő játékok: 1. Betűgyár

Ez egy igazán kreatív, és gondolkodtató feladat, amit biztosan mindenki élvezni fog. A játék lényege, hogy a résztvevők csapatokra oszlanak, és betűgyárakká alakulnak. Mit jelent ez? A csapatoknak a betűgyártást kell megszerezniük, olyan módon, hogy a betűkből a lehető leghosszabb, és legtöbb értelmes szó kirakható legyen. A szervezésre 20 perce van minden csapatnak, ezt követi a gyártási folyamat.

 

Minden csapat meghatározott krediteket kap a játék elején, amiből beszerezheti a szükséges anyagokat a gyártáshoz, mint színes papír, olló, ragasztó, filcek, vonalzó. Ami még fontos, hogy egy színű papírból csak meghatározott számú azonos betűt lehet készíteni. A gyárak közül cserekereskedelem is kialakulhat. A végén az nyer, aki a leghosszabb, és legtöbb értelmes szót ki tudja rakni a legyártott betűkből.

 

Csapatépítő játékok: 2. Egy perc és nyersz... kicsit másként

Ezt a játékot biztosan mindenki ismeri a tévéből, csapatépítőként is kiváló program. A feladat: egy perc alatt teljesíteni egy kihívást, ami sokszor egyszerűnek tűnik, de kiderül, hogy mégsem az. Itt garantáltan szükség van az ügyességre, logikára és higgadtságra. Bármilyen egyszerű dolgokból össze lehet állítani egy ügyességi feladatsort.

 

Néhány példa a feladatokra:
•    Pohártorony: Egyszerű műanyagpoharakból meghatározott magasságú torony építése
•    Anyatorony: Egy evőpálcika segítségével csavaranyák egymásra helyezése meghatározott számban
•    Kakaduvadászat: át kell fújni egy lufit egy karikán keresztül

 

De ez csak pár a számtalan lehetőség közül.

 

Csapatépítő játékok: 3. Csapatszülinap

A játék lényege, hogy erősítse a csapaton belüli kommunikációt. A játék célja, hogy a résztvevők születési sorrendben sorakozzanak fel egymás után, úgy, hogy közben nem szólalhatnak meg, csupán jelbeszéddel próbálhatják meg kideríteni, hogy ki mikor született. Eredetileg csak évszám alapján kellett ezt a sort kialakítani, de főleg, ha kicsi a csapat, akkor érdemes a hónapokat is figyelembe venni, nehezítésképpen pedig akár a napokat is.

 

Ha rendezvényhelyszín Hévíz mellett, akkor Idill Hotel! Tartsa nálunk csapatépítő tréningjét, élvezze wellness részlegünk pozitívumait, kapcsoljon ki az aktív programok után kényelmes szobáinkban, vegye birtokba a szállodát körülölelő zöldterületet! Kérje ajánlatunkat az alábbi űrlap kitöltésével!

 

Rendezvény ajánlatkérés

Név
Telefonszám
E-mail cím
Vendégek száma
Dátum
Időpont
Megjegyzés

 

Csapatépítő játékok: 4. Filmcsillagok

Egy színészkedős játék mindig jó móka, ez pedig különösen az. A feladat hasonló, mint a mutogatós Activity, a lényeg, hogy a játékosoknak híres filmjeleneteket kell előadniuk, olyan klasszikusukból, mint a Titanic, Reszkessetek betörők, Mátrix, T-rex, Starwars, vagy Harry Potter. Csak a képzelet szab határt, de közismert filmeket célszerű választani, hiszen, ha nagyon nehéz kitalálni ezeket, akkor könnyen megunhatják a résztvevők.

 

Csapatépítő játékok: 5. Káposzta, kecske, farkas

Ez a játék arra készteti a csapatot, hogy közösen megoldjanak egy problémát, ami gyakran éles helyzetben, munkahelyi körülmények között is előfordulhat. A probléma a következő: a csapat egy farmert testesít meg, akinek át kell vinnie a káposztát, a kecskét, és farkast a túlpartra. Azonban van egy kis csavar, a ladik kicsi, így a farmer mellé csak a káposzta, vagy a kecske, vagy a farkas fér el. De ha a kecske a káposztával marad, akkor megeszi, de a farkas is megeszi a kecskét, ha egyedül hagyja őket a farmer. A probléma nem egyszerű, de megoldható, ha összedolgozik a csapat. 
 

Ajánlataink
Oldalak
Elérhetőségeink

Cím: 8372 Cserszegtomaj, Sümegi út 35.

Telefon: +36-70-KATTINTSON
(mindennap 8:00-20:00-ig)

Email: KATTINTSON