Szobafoglalás
Idill Hotel
kep
twitter facebook pinterest comment

Hévízi látnivalók és helyek, amiket szállodánkban megszállva érdemes felfedezni

Nem túlzás azt állítani, hogy Hévíz, Cserszegtomaj, és egész Zala megy telis tele van szebbnél szebb, izgalmasabbnál izgalmasabb helyekkel, látnivalókkal és nevezetességekkel, amiket érdemes felfedezni wellness hotelünkben megszállva!

Hévízi látnivalók és helyek, amiket szállodánkban megszállva érdemes felfedezni

Hévízi látnivalók és a környék szépségei: Látogassa meg a hévízi tófürdőt, és adja át magát kellemes gyógyhatásainak is!

A Hévízi tó különleges melegvíz-forrásával Európa szerte híres, nem csak látványos és kellemes ugyanis, hanem a víz gyógyászati hatásai is ismeretesek.
A tó felszíne 4,44 hektár. Azonban különlegességét vizének minősége adja. A forrásbarlangból másodpercenként 410 liter 40 C°-os víz tör a felszínre. Ennek a vízhozamnak köszönhetően a tó vize 72 óra alatt teljesen kicserélődik, ezáltal folyamatosan tiszta marad. A tó vízének hőmérséklete nyáron 36 fok, és télen sem süllyed 24 fok alá, így egész évben kellemes vízi élményt nyújt minden korosztálynak.

 

Fedezze fel a település és a környék csodáit wellness hotelünkben megszállva! Foglaljon szobát az alábbi gombra kattintva!

 

Szobafoglalás

Foglaljon szobát az ország első, valóban felnőttbarát hotelébe vagy tekintse meg szobaárainkat kötöttségek nélkül az alábbi gombra kattintva!

 

Fokozottan védett a forrásbarlang és a tó is. A hévízi tó eredete ugyanis a Balaton környéki bazalthegyek kialakulásának idejére nyúlik vissza. A Hévízi tó geológiai ritkaság is, ugyanis: ellentétben a világ többi melegvizes tavával, melyek általában vulkanikus eredetű agyag- vagy sziklatalajban nyugszanak, a hévízi tőzegmedrű forrástó.
Nálunk töltött nyaralása idején mindenképp szánjon egy félnapot / napot a melegvízű Hévizi tóra!

 

Hévízi látnivalók és a környék szépségei: Andalogjon, sétáljon a hévízi Schulhof sétányon nosztalgikus, romantikus hangulatban!

A Schulhof Vilmos sétány, mely a Hévízi Tó bejáratához vezet, mediterrán mikroklímájával és a kora tavasztól késő őszig nyíló színpompás virágaival, egzotikus örökzöldekkel üde és kellemes hangulatot áraszt.

 

A sétány mellett sorakozó platánfasor és azok a koros fák, melyet a platánokkal egyidejűleg ültettek – a kőris, a mocsárciprus, a kínai ősfenyő – pedig az élet lüktetését tükrözik.

 

E fákkal árnyékolt, padokkal körülvett sétány egyik oldalán találjuk a Szent András Reumakórház történelmi épületeit. Az 1870-es években épült házakat az 1900-as évek elején alakították mai formájukra. Mindegyik háznak meg van a maga külön története. A sétány hangulatát köztéri alkotások sora teszi teljessé.

 

Hévízi látnivalók és a környék szépségei: Tekintse meg az Árpád-kori Szent Magdolna templomot Egregyen!

Az egregyi templomot Hévíz gyógyászati központjától 2500 méterre találja, a karmacsi-hévízi dombhát keleti lejtőjén. A tájba helyezett, magyar falusi román kistemplomok egyik szép példájaként áll helyén.

 

A templom az első pillantásra feltűnően szép arányaival, nemes egyszerűségével, a pannon tájba való harmonikus beilleszkedésével kelti fel a figyelmet. A szép megjelenéssel összhangban állnak a célszerű, hosszú időre szóló építkezés mesterségbeli fogásai.

 

Építésének ideje nem ismeretes, első, 1341. évi okleveles említésénél jóval korábban készülhetett. A templom a környéken nagy mennyiségben fellelhető pannon homokkőből készült.

 

Épülettömbje hosszanti elrendezésű, hármas tagolású. Nyugaton áll a magas torony, hozzá kelet felé az alacsonyabb és szélesebb hajó, a hajóhoz pedig az alacsonyabb és keskenyebb szentély kapcsolódik. A templom művészileg legszebb része a torony, amelyet nyolcszögű, úgynevezett “csörlős sisak” fed le. Barokk átalakítása 1731-ben történt, s később többször is renoválták. Az Árpád-kori falusi kistemplomok legfejlettebb típusát mutató, s az egyik legszebb műemlékként számon tartott egregyi templomot az 1964-65-ös renoválást követően korhű berendezési tárgyakkal látták el, s ezáltal ma eredeti hangulatában tekinthetik meg a látogatók.

 

Hévízi látnivalók és a környék szépségei: Látogassa meg, és élje át a Sümegi vár hangulatát, történelmi falainak üzeneteit!

Sümeg vára a Balaton-felvidék nyugati részén, a környező tájegységből kiemelkedő magányos hegycsúcs tetején található. Kellemes séta vezet fel a hegyre. A háromosztatú erődítmény magja az 1260-as években épült öregtorony alsó szintje. A fellegvár falai egy évszázaddal később készültek el, majd a 15. század folyamán a vár előtti fennsíkot is erős, magas védőfallal vették körül. A várban gyakorta szerveznek korhű programokat, kézműves játékokat, így Ön is visszacsöppenhet a vár szellemiségébe.

 

Hévízi látnivalók és a környék szépségei: Szigligeti vár – csodás kilátás a Balatonra az egykori vulkán tetejéről!

A Balaton-felvidéken, Szigliget falu mellett, a Balaton egykori szigetét képező vulkanikus hegy kúpján emelkedik a Szigligeti vár romja. A várból csodás látvány tárul Ön elé, messzire ellátni a Balaton partján. A szabadság élménye, a páratlan látvány, a friss levegőn tett hegyi séta egy egész napos programot is kínálhat.

 

Hévízi látnivalók és a környék szépségei: Várja Önt Magyarország 3. legnagyobb kastélya, a barokk Festetics Kastély!

A ma múzeumként és rendezvény-központként működő keszthelyi Festetics-kastély Magyarország egyik leglátogatottabb kastélya.
Építését még Festetics Kristóf kezdte el 1745-ben. Az egyemeletes, 34 helyiséges barokk kastélyt a 18. és 19. században többször átépítették, bővítették. 
A kastély parkja természetvédelmi terület. Az épületet franciakert veszi körül, mögötte angolpark húzódik. Több száz éves fák, színes virágágyások, szökőkutak, szobrok – köztük Festetics (I.) György egész alakos bronzszobra –, a kerti tó és az oroszlános kút építménye gazdagítja.

 

A kastélyparkban található a pálmaház és a hintókiállításnak helyet adó korábbi kocsiház, a park hátsó kijáratával szemben pedig a vadászati kiállítást és a történelmi modellvasút kiállítást befogadó új épület.

 

Keszthely belvárosában 7 egyedülálló múzeum várja az érdeklődőket:

1. Csigaparlament,
2. Népviseletes Babamúzeum,
3. Történelmi panoptikum,
4. Vidor Játékmúzeum,
5. Matulárium,
6. Horrárium és Kínzómúzeum,
7. Középkori Erotikus Panoptikum

 

Látogassa Ön is végig a múzeumokat, kiállításokat, és szerezzen maradandó élményeket útja során! Fedezze fel a környék szépségeit, élvezze a wellness élményeket szállodánkban! Árkalkulációért és online foglalásért kattintson az alábbi gombra!

 

Szobafoglalás

Foglaljon szobát az ország első, valóban felnőttbarát hotelébe vagy tekintse meg szobaárainkat kötöttségek nélkül az alábbi gombra kattintva!

Ajánlataink
Oldalak
Elérhetőségeink

Cím: 8372 Cserszegtomaj, Sümegi út 35.

Telefon: +36-70-KATTINTSON
(mindennap 8:00-20:00-ig)

Email: KATTINTSON