Szobafoglalás
Idill Hotel
kep
twitter facebook pinterest comment

6+1 látnivaló Hévízen, amit érdemes megcsodálni

Bár Hévíz első sorban a Magyarországon egyedülálló gyógytaváról ismert, ezen kívül még bőven akadnak látnivalók, nem csupán a környéken, de a városon belül is. Bár a legtöbben tényleg csak a tó gyógyító hatása miatt érkeznek ide, Hévízt nem szabad azonosítani a Hévízi-tóval. Kulturális programok, mesés kilátás, látnivalók színesítik a Hévízen nyaralók mindennapjait. Mutatjuk a legjobb hévízi látnivalókat!

6+1 látnivaló Hévízen, amit érdemes megcsodálni

Látnivaló Hévízen Nr. 1: Hévízi-tó

A Hévízi-tavat valószínűleg senkinek sem kell bemutatni, hiszen ez az egyik legismertebb látványosság hazánkban, de ha Hévízről van szó, akkor mégsem hagyhatjuk ki a felsorolásból. A 4,44 hektár méretű tó Európa legnagyobb gyógyhatású melegvizes tava. Gyógyító hatása bizonyított, így évente rengetegen látogatnak el ide különböző mozgásszervi, reumatológiai, vagy gyulladásos panaszokkal. Természetesen nem csupán a panaszok enyhítésére alkalmas, kiváló wellness élményt is nyújt!

 

Látnivaló Hévízen Nr. 2: Hévízi Szentlélek templom

Ha Hévízen jár, érdemes meglátogatni a helyiek által csak „kék templomnak” becézett Szentlélek Templomot. Ez az 1999-ben felszentelt gótikus és modern stílust ötvöző impozáns épület igazán elragadó, és különleges látvány. Hét tornya van, mely a névadó hét ajándékát hivatott szimbolizálni, de madártávlatból az épület egy kitárt szárnyú galambot formáz. Redszeresen tartanak itt orgonakoncerteket, de idegen nyelvű miséket is.

 

Látnivaló Hévízen Nr. 3: Római kori romkert Hévízen

A Hévízi-tó tényleg nagyon különleges, ezt már a rómaiak is felfedezték, ezt bizonyítja az Attila utcában található romkert is, ami még a római korból maradt vissza. A villa maradványaira még 1931-ben bukkantak rá, de csak 2001 és 2003 között tárták fel azt. A történelem szerelmesei semmiképpen sem hagyhatják ki! 

 

Fedezze fel Hévíz csodáit wellness hotelünkben megszállva! Látogasson el wellness hotelünkbe a Hévíz melletti Cserszegtomajra! Foglaljon szobát nálunk az alábbi gombra kattintva!

 

Szobafoglalás

Foglaljon szobát az ország első, valóban felnőttbarát hotelébe vagy tekintse meg szobaárainkat kötöttségek nélkül az alábbi gombra kattintva!

 

Látnivaló Hévízen Nr. : Jézus Szíve Templom Hévízen

A romkerttől ráadásul nem messze található, a „fradi templomnak” is becézett zöld színt viselő Jézus Szíve Templom. Magát az épületet Bocskai János tervei alapján készítették el a 20. században. A szín és a név onnan ered, hogy a Fradi focicsapata jelentősen hozzájárult az építkezési munkálatokhoz. 

 

Látnivaló Hévízen Nr. 5: Egregyi szőlőhegy és pincesor

Ezen a vidéken még a római korban honosították meg a szőlő termesztést, itt tényleg komoly hagyománya van a borászatnak. Majd ezt a hagyományt a betelepült magyarok is folytatták. Ha erre jár, mindenképp érdemes megállni egy pohár borra, a legelterjedtebb fajták az olasz rizling, a szürkebarát és a rizlingszilváni, de akadnak a zöldveltelini, és a muskotályok is.

 

Látnivaló Hévízen Nr. 6: Árpádkori Szent Magdolna Templom

Az Egregyi városrészben található Hévíz legismertebb műemléke, az Árpádkori Szent Magdolna Templom. A templomot temető veszi körül már hosszú idők óta. Eredetileg egy falu is volt itt, de a török idők alatt elpusztult. Újjáépítették ugyan, csak kicsit messzebb, és ma már Hévíz városának része.

 

+1 Cserszegtomaji Kútbarlang

Szállodánk Hévíztől nem messze található Cserszegtomajon, ami nemcsak a cserszegi fűszeres borról híres, hanem arról is, hogy itt található a Cserszegtomaji- és az Acheron-kútbarlang, ami a Balaton-felvidéki Nemzeti Park részét képezi. Egy véletlen során találtak rá erre a természeti kincsre, miközben kutat ástak. Ásványvilága nagyon gazdag, többek között Magyarországon egyedülálló módon limonitcseppkövek is találhatóak itt. Csak vezetett túra során lehet bejárni. 

Ajánlataink
Oldalak
Elérhetőségeink

Cím: 8372 Cserszegtomaj, Sümegi út 35.

Telefon: +36-70-KATTINTSON
(mindennap 8:00-20:00-ig)

Email: KATTINTSON